Diensten

Het inschakelen van AGMATAX kan voor u interessant zijn. Wij willen u graag enkele voorbeelden geven waar een goede en objectieve taxatie in het voordeel kan zijn:

Verzekeringen

Om voor een juiste waarde verzekerd te zijn is het raadzaam om uw machines (periodiek) te laten taxeren. Zo bent u niet over- of onder verzekerd, maar precies goed. Hierdoor betaald u niet te veel of te weinig voor uw premie. En mocht er schade ontstaan dan krijgt u op basis van het artikel 7:960 BW, uw geleden schade volgens laatste recente taxatie vergoed. (belangrijk: dit is beter dan de veelal lagere uitgekeerde dagwaarde bij oudere machines) Voor meer informatie kunt u de TMV waarde definities welke op deze site zijn te vinden nog eens nalezen.

Financieringen

U wilt een (her) financiering aanvragen. Als u uw machinepark als onderpand geeft is een onafhankelijk taxatie rapport van het machinepark onmisbaar en kan een positieve uitwerking hebben op de beoordeling bij een financieringsaanvraag.

Bedrijfseconomisch

Bij situaties die vragen om strategische (financiële) beslissingen, is een betrouwbare bedrijfseconomische taxatie als fundament onmisbaar. Denk hierbij aan fiscale doeleinden, balanswaarderingen, aan-en verkoop, bedrijfsovername en/of fusie, boedelscheidingen en investeringen. 

5